Identitatea blogosferei moldave

În articolul dat veţi găsi propunerea mea pentru identitatea blogosferei moldoveneşti. Am încercat să descriu aproape tot procesul de creare a identităţii şi să motivez toate elementele grafice si verbale din ea. [versiunile precedente]

Sarcina

De creat identitatea verbală şi vizuală a blogosferei din Moldova.
Cerinţe faţă de identitate. Ea trebuie să exprime: inovaţie, viitor, informare, exprimare, comunicare, libertate, simplitate, blog, Moldova.

Identitatea verbală

Este un fapt cunoscut că în Moldova practic toţi iubesc să-şi arate ingeniozitatea la un pahar de vin sau la un miez de răsărită. Să dea sfaturi şi în acelaşi timp să urmărească pasiv evenimentele.

Sarcina noastră de bază constă în stimularea oamenilor să-şi diversifice mediul de comunicare, informare şi contribuţie. Prin procesul de stimulare se doreşte de-a explica oamenilor importanţa implicării lor în povestirea evenimentelor din jurul său, schimbului de experienţă personală şi profesională, nu numai cu cei apropiaţi şi dragi, dar şi cu cei necunoscuţi. Astfel, s-a ajuns la îmbinarea de cuvinte „scrie şi publică”.

Scrie şi publică” – această îmbinare pe lîngă faptul că reflectă un îndemn, care cheamă oamenii de-a trece de la vorbe la fapte, explică pe scurt procesul de blogging, care într-adevăr este unul foarte simplu şi clar.

Identitatea vizuală

Am pornit de la ideea că trebuie să reprezint o comunitate diversă, cu participanţi care activează în diferite domenii, dar interesele cărora se intersectează prin blogging. Deci…

Fiecare blog este o unitate, care reprezintă o persoană ce abordează diferite teme şi probleme. Comunitatea însă constă din reuniunea acestor unităţi neformale, care în viaţa de zi de zi par a fi incompatibile. Astfel, am ajuns la ideea tetris-ului cînd din bucăţi „incompatibile” trebuie să construieşti ceva. Însă, tetrisul este limitat de 3 pereţi ceea ce nu prea îmi convinea, pentru că în primul rînd trebuia de promovat libertatea de exprimare şi în al doilea să prezent o comunitate deschisă, constructivă şi comunicativă, în care oricine îşi va găsi locul.

Comunitatea, despre care s-a vorbit mai sus, se formează prin comunicare şi în cazul nostru datorită fluxului de comentarii de pe bloguri.

Ca urmare la ceea ce am scris şi gîndit anterior am obţinut următorul logo:
Logo

Logo-ul finalizează scopul sloganului – scrie, publică, comunică.

Sugestii de utilizare

Alexandru în versiunea sa a propus un baner 88×31, unii din start au spus ca nu-l vor accepta, la fel şi Alexandru a spus că nu va accepta alt baner pe site decît al lui. Sincer să fiu mie tot nu imi plac banerele, de aceea propun o altă soluţie, ca să încadrăm mai armonios acest logo(dacă va fi acceptat) pe bloguri propun o gamă diversă de culori şi dimensiuni, astfel fiecare va decide pentru sine ce, cum şi unde să plaseze.

Logo color

Notiţă: nu mă limitez numai la gama asta de culori şi versiunea aceasta de buton.

Abreviere

Referitor la abrevierea bm din logo, am utilizat-o intenţionat pentru că ea ne va permite să utilizăm diferite combinaţii de cuvinte pe materialele promoţionale, în dependenţă de necesitate. Combinaţii posibile: ”Blogger din Moldova”, ”Blog din Moldova”, ”Blog moldovenesc”, ”Blogging Moldova”, etc.

Maiou BM negru

Maiou BM negru

PS: Sper că am scris şi explicat clar, şi că ceea ce am făcut corespunde cerinţelor şi arată bine;). Sînt binevenite orice sugestii tehnice. Aştept opiniile…

Atenţie! Logoul cu codul respectiv va fi distribuit prin blogosfera.md, după ce (dacă) va fi acceptat de grupul de iniţiativă.

Also read...

Comments

  1. subiectul este interesant, intradevar in moldova e mai greu sa faci bani din online. eu am incercat si mai incerc, dar singur e mai greu

  2. Vitalie, am ris mult despre intentiile tale referitor la “mănăjerii şi admini” :))) , dar asta e adevarul ;)

  3. avea tatniu, dumnezeu sa-l ierte, o vorba la tema asta: “no publicity – no prosperity”.
    scurt, clar, si cuprinzator.
    ;)

  4. Pingback: Pioneratul twitterului

  5. Pingback: Pioneratul twitterului

  6. Da, asta e bine. Insa am inteles ca Angello nu ofera deloc conditii privelegiate celor care initiaza proiecte finantate de ei iar Simpals ofera expertiza locala, pe cind un startup de succes are nevoie de expertiza si experienta internationala…

  7. Artur, da ceea ce ai menționat e un neajuns clar. E nevoie de colaborare și de schimb de exeperiențe măcar cu vecinii. Am putea învăța multe lucruri interesante.

  8. Pingback: Temă pentru acasă

  9. Stiu ca e greu de acceptat dar din pacate este o discrepanta ft mare intre cererea de afaceri si calificare…sau mai explicit…persoanele care ies de pe bancile universitaii nu dispun de abilitatile necesare.

  10. din pacate, noi nici la unskilled labor force nu prea facem fata… in discutii cu cei de la draexelmaer si lear, doua compaii care au creat cca 3000 de locuri de munca si o industrie care nu a existat in rm, se plangeau de faptul ca dupa ce ii invata pe moldoveni sa dea la strung, in trei luni astia lasa munca… 15 ani de stat la taraba in calea basarabiei au dus la pierderea culturii industriale… plus, cei de la lear corp spuneau ca muncitorul polonez din fabrica lor e de trei ori mai productiv… asa ca autorii raportului au dreptate, din pacate…

  11. Pingback: Startup Weekend Moldova « Artur Gurău

  12. @condrat.
    Pai invata cu un salariu mic (fac investitia in sine) si apoi pleaca la un salariu mai bun.
    Asta si presupune capitalismul si relatiile de piata nu?

  13. Pingback: Analiză complexă a live-urilor din Moldova » blogul lui eugen

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.