Don’t panic, please remain calm!
Evenimentele de la începutul săptămânii au zguduit ţara şi lumea întreagă. Copiii au zbânţuit şi au turbat în stradă, au dat foc la portrete şi mobilier, lăsându-se provocaţi de nişti mercenari, care dealtfel au făcut toată treaba foarte profesionist. Am privit cu entuziasm primele momente ale revoltei şi cu stupoare tot ceea ce a continuat. Am fost de-a binelea tulburaţi, dezorientaţi şi dezamăgiţi de reacţia şi declaraţiile făcute de opoziţie în acele momente.
Astăzi, 2 zile distanţă de la evenimentul principal, pot să afirm că această revoltă a fost o experienţă de neuitat pentru Moldova. Au avut de învăţat toţi. Nu am să apuc să critic pe cei care au vandalizat şi distrus instituţiile de stat, cred că au fost aduse destule probe că totul a fost bine pus la cale. Turma e turmă, deci era normal să se ajungă la ceea la ce s-a ajuns la un eveniment organizat spontan. Nu vreau să vorbesc despre persoanele dispărute, furate din stradă în aceste zile – e o tragedie, însă e ceva firesc. Sper că se vor întoarce teferi.
Ştiu că mulţi din noi în aceste momente se simt dezorientaţi şi dezamăgiţi. Eu, precum şi mulţi alţii nu ştiu ce va urma, dar vreau să vă liniştesc – puţini ştiu!:)
Cum să procedăm în continuare?!
Don’t panic, please remain calm! Totul ce s-a întâmplat e un sabotaj pentru a ne rupe rândurile(vorbesc de rânduri la nivel de alegători), pentru a ne descuraja şi a compromite opoziţia. O încercare de a ne schimba preferinţele politice. Nu va lăsaţi dezamagiţi de reacţia opoziţiei, ei fac primii paşi şi nu sînt deprinşi cu activităţi în care este aplicată forţa.
În opinia mea ar fi corect să procedăm în urmatorul mod: aşteptăm calm şi paşnic recalculul voturilor. Formarea parlamentului, crearea aparatului administrativ şi alegerea preşedintelui, dacă ajungem… În cazul în care vor avea loc alegeri repetate, ne mobilizăm, coordonăm, convingem (verbal şi fără presiuni prietenii, rudele, etc.) să voteze. Optăm şi creăm condiţii ca scrutinul electoral repetat să fie cît mai transparent.
În nici un caz nu trebuie de abandonat partidele şi alegerile repetate, altfel le facem pe plac celor care au sabotat haosul. Da, partidele ne-au dezamăgit, dar schimbarea nu are loc brusc, pas cu pas vom reuşi. Hai să fim deştepţi şi să acţionăm deştept!
Nu panica, rămîi calm şi acţionează cu cap!
subiectul este interesant, intradevar in moldova e mai greu sa faci bani din online. eu am incercat si mai incerc, dar singur e mai greu
Vitalie, am ris mult despre intentiile tale referitor la “mănăjerii şi admini” :))) , dar asta e adevarul ;)
Îi drept și ai scris.
iTineret?
Eugen, ce iTineret?!
Nu îmi dau seama despre ce e vorba.
avea tatniu, dumnezeu sa-l ierte, o vorba la tema asta: “no publicity – no prosperity”.
scurt, clar, si cuprinzator.
;)
Pingback: Pioneratul twitterului
Pingback: Pioneratul twitterului
Da, asta e bine. Insa am inteles ca Angello nu ofera deloc conditii privelegiate celor care initiaza proiecte finantate de ei iar Simpals ofera expertiza locala, pe cind un startup de succes are nevoie de expertiza si experienta internationala…
Artur, da ceea ce ai menționat e un neajuns clar. E nevoie de colaborare și de schimb de exeperiențe măcar cu vecinii. Am putea învăța multe lucruri interesante.
Pingback: Temă pentru acasă
Stiu ca e greu de acceptat dar din pacate este o discrepanta ft mare intre cererea de afaceri si calificare…sau mai explicit…persoanele care ies de pe bancile universitaii nu dispun de abilitatile necesare.
din pacate, noi nici la unskilled labor force nu prea facem fata… in discutii cu cei de la draexelmaer si lear, doua compaii care au creat cca 3000 de locuri de munca si o industrie care nu a existat in rm, se plangeau de faptul ca dupa ce ii invata pe moldoveni sa dea la strung, in trei luni astia lasa munca… 15 ani de stat la taraba in calea basarabiei au dus la pierderea culturii industriale… plus, cei de la lear corp spuneau ca muncitorul polonez din fabrica lor e de trei ori mai productiv… asa ca autorii raportului au dreptate, din pacate…
Pingback: Startup Weekend Moldova « Artur Gurău
Sunt bucuroasa ca se organizeaza si la noi astfel de evenimente, keep up the good work
@condrat.
Pai invata cu un salariu mic (fac investitia in sine) si apoi pleaca la un salariu mai bun.
Asta si presupune capitalismul si relatiile de piata nu?
Pingback: Analiză complexă a live-urilor din Moldova » blogul lui eugen