Internet la mobilul tău
Îm ultima perioadă operatorii de telefonie mobilă ne bucură cu oferte şi servicii bune, ceea ce ne deschide noi orizonturi şi permite să facem multe chestii utile şi interesante.
La prima vedere ar părea că nu prea ai ce face cu internetul la mobil, pe ecranul cela mic, dar lucrurile stau cu totul altfel…
Am un smartphone simplu. Simplu presupune o Nokia 6120 pe Symbian OS. Mai jos am să descriu pe scurt ce am instalat pe el şi cum îl folosesc.
Aplicaţii
Gmail — sincer să vă spun nu am folosit în viaţă acest serviciu de la PC. Am un email de ani buni pentru lucru şi altul de vreo 2 ani personal. Conturi pe serviciile gratuite de mail mi-am făcut doar pentru a folosi IM-urile, nici pentru spam măcar nu le folosesc. Cont pe Gmail mi-am făcut recent, cînd încercările mele de a seta mail clientul standard al telefonului s-au soldat cu eşec. O aplicaţie super simplă în utilizare, un lucru negativ e că crapă multă memorie operativă.
Yahoo!Go — o aplicaţie mai complexă spre deosibire de Gmail, pentru că ea îţi oferă acces nu numai la contul tău de email, dar şi la multe alte servicii Yahoo!, precum căutarea, flickr, noutati, hărţi, vreme şi posibilitatea de a adăuga alte widgeturi.
Fring — e cel mai minunat lucru care putea să se întâmple unui heavy-user de internet:). De ce? Twitter, Yahoo! Messenger, Skype, MSN Messenger, Google Talk, ICQ, SIP şi toate într-o singură aplicaţie. În plus, poţi folosi Fring-ul şi pentru apeluri telefonice locale şi internaţionale folosind Skype, SIPNET, EuteliaVoIP, VoIPVoIP sau VoIPTalk. Excelent!
Mobbler — e legat de last.fm, pînă ceva timp în urmă făcea doar scrobble la piesele cîntate în playerul preinstalat pe smartphone. Din luna august 2008 Mobbler-ul poate face şi streaming. Te-ai conectat şi îţi asculţi staţiile şi piesele favorite de pe last.fm pînă îţi cheltui tot traficul;)
Qik — una mai rar utilizată, dar e şi ea utilă, face streaming de video. Simplă în utilizare şi ar putea fi folosită de presă în cazuri excepţionale;)
Opera Mini — e browser, la moment cel mai bun, care îţi economiseşte traficul spre deosibire de cele preinstalate.
Apelare rapidă
Site-uri pe care le accesez zi de zi de la telefonul meu mobil şi cele care îmi sunt foarte des de folos.
Twitter – evident că ziua începe cu twitterul. Ce mai faceţi?
Netvibes – exact, Netvibes nu este numai pagina mea de start la PC, dar şi la mobil. Uşor în utilizare, rapid şi o parte mare din widget-uri sînt disponibile şi la mobil.
Facebook – ştiu, not ok!:)
Youtube – un serviciu mai nou pentru mobilul meu, a apărut odată cu serviciile 3.5G oferite ştiţi voi de cine. Netvibes-ul a trecut pe locul 2, acum prefer să privesc video în drum spre oficiu sau spre casă.
Wapedia – wikipedia pentru mobil, acum rămăşagurile se răsplătesc mai rapid;)
Şi multe alte servicii web eBuddy, Mippin, Live Scores şi numărul lor zilnic creşte. Era internetului mobil abia începe şi noi nu sîntem departe de restul lumii, ceea ce nu poate decît să ne bucure.
Sper că aceste mici indicaţii vă vor fi de folos şi că după acest articol unele telefoane vor căpăta un sens nou;)
subiectul este interesant, intradevar in moldova e mai greu sa faci bani din online. eu am incercat si mai incerc, dar singur e mai greu
Vitalie, am ris mult despre intentiile tale referitor la “mănăjerii şi admini” :))) , dar asta e adevarul ;)
Îi drept și ai scris.
iTineret?
Eugen, ce iTineret?!
Nu îmi dau seama despre ce e vorba.
avea tatniu, dumnezeu sa-l ierte, o vorba la tema asta: “no publicity – no prosperity”.
scurt, clar, si cuprinzator.
;)
Pingback: Pioneratul twitterului
Pingback: Pioneratul twitterului
Da, asta e bine. Insa am inteles ca Angello nu ofera deloc conditii privelegiate celor care initiaza proiecte finantate de ei iar Simpals ofera expertiza locala, pe cind un startup de succes are nevoie de expertiza si experienta internationala…
Artur, da ceea ce ai menționat e un neajuns clar. E nevoie de colaborare și de schimb de exeperiențe măcar cu vecinii. Am putea învăța multe lucruri interesante.
Pingback: Temă pentru acasă
Stiu ca e greu de acceptat dar din pacate este o discrepanta ft mare intre cererea de afaceri si calificare…sau mai explicit…persoanele care ies de pe bancile universitaii nu dispun de abilitatile necesare.
din pacate, noi nici la unskilled labor force nu prea facem fata… in discutii cu cei de la draexelmaer si lear, doua compaii care au creat cca 3000 de locuri de munca si o industrie care nu a existat in rm, se plangeau de faptul ca dupa ce ii invata pe moldoveni sa dea la strung, in trei luni astia lasa munca… 15 ani de stat la taraba in calea basarabiei au dus la pierderea culturii industriale… plus, cei de la lear corp spuneau ca muncitorul polonez din fabrica lor e de trei ori mai productiv… asa ca autorii raportului au dreptate, din pacate…
Pingback: Startup Weekend Moldova « Artur Gurău
Sunt bucuroasa ca se organizeaza si la noi astfel de evenimente, keep up the good work
@condrat.
Pai invata cu un salariu mic (fac investitia in sine) si apoi pleaca la un salariu mai bun.
Asta si presupune capitalismul si relatiile de piata nu?
Pingback: Analiză complexă a live-urilor din Moldova » blogul lui eugen