Women’s Envision — de la femeie la ideie
Cred cu insistență că educarea prin puterea exemplului este una din cele mai bune și efective metode de învățare. De-aceea, avem nevoie de modele bune, demne de urmat. Un lucru mai rar pe la noi.
Cînd ieși în fața unui auditoriu trebuie să fii pregătit să faci față tuturor provocărilor și să adeverești așteptările organizatorilor. Cei care au fost sau sunt studenți au auzit nu o singură dată de la profesorii săi: Nu lăsa pe ultima zi!
Și e rău cînd cei care o zic nu-ș urmează sfaturile… și am avut de pierdut din această cauză. Nu poți să-ți pregătești discursul în ultima noapte înainte de prezentare și să pretinzi că ai făcut-o bine. Nu a fost bine. Evident, faptul că poți să bagi niște glumițe, să interacționezi bine cu sala lăsînd-o impresionată de farmecul tău te poate salva, dar mesajul pe care vrei să-l transmiți a avut de suferit. La fel poți să-ți cunoști excelent domeniul, dar din cauza că ai lăsat pe ultima zi, te prezinți cu un teanc de idei necizelate și practic inutile.
Împărtășirea cu experiența de viață e un lucru bun, dar nu ai de ce să-ți arăți frustrările. Probabil, dacă ar fi fost să depui mai mult efort, să nu lași pe ultima zi, realizai singură că nu e bine abordat subiectul și merita să fie studiat mai profund.
Țintind în organizatori. Reișind din cele scrise mai sus, consider că nu contează e pre-TED event sau nu, dar trebuie să alegi inițial ideea și nu omul, pentru că “ideas worth spreading“. Și trebuie să țineți la conținutul evenimentului vostru, mai ales dacă intenționați să-l monetizați.
Să nu credeți că a fost rău. Nu a fost rău. A fost chiar destul de binișor. Doar că, e obositor să vezi cum “elitele”, fie ele din business, media, cultură sau politică, au o lipsă acută de responsabilitate și respect.
Așa că, Foc la Culoare!
P.S. Nu sunt mulțumit de auditoriu, total lipsit de inițiativă. Ni’că feedback, nici în timpul evenimentului și cu atît mai mult după(mă refer la online). Dar networking de dragul networkingului știți voi unde eu l-am văzut…
P.S. II Simt că tre’ să menționez faptul că IDEIE vine de la FEMEIE. PACE!
subiectul este interesant, intradevar in moldova e mai greu sa faci bani din online. eu am incercat si mai incerc, dar singur e mai greu
Vitalie, am ris mult despre intentiile tale referitor la “mănăjerii şi admini” :))) , dar asta e adevarul ;)
Îi drept și ai scris.
iTineret?
Eugen, ce iTineret?!
Nu îmi dau seama despre ce e vorba.
avea tatniu, dumnezeu sa-l ierte, o vorba la tema asta: “no publicity – no prosperity”.
scurt, clar, si cuprinzator.
;)
Pingback: Pioneratul twitterului
Pingback: Pioneratul twitterului
Da, asta e bine. Insa am inteles ca Angello nu ofera deloc conditii privelegiate celor care initiaza proiecte finantate de ei iar Simpals ofera expertiza locala, pe cind un startup de succes are nevoie de expertiza si experienta internationala…
Artur, da ceea ce ai menționat e un neajuns clar. E nevoie de colaborare și de schimb de exeperiențe măcar cu vecinii. Am putea învăța multe lucruri interesante.
Pingback: Temă pentru acasă
Stiu ca e greu de acceptat dar din pacate este o discrepanta ft mare intre cererea de afaceri si calificare…sau mai explicit…persoanele care ies de pe bancile universitaii nu dispun de abilitatile necesare.
din pacate, noi nici la unskilled labor force nu prea facem fata… in discutii cu cei de la draexelmaer si lear, doua compaii care au creat cca 3000 de locuri de munca si o industrie care nu a existat in rm, se plangeau de faptul ca dupa ce ii invata pe moldoveni sa dea la strung, in trei luni astia lasa munca… 15 ani de stat la taraba in calea basarabiei au dus la pierderea culturii industriale… plus, cei de la lear corp spuneau ca muncitorul polonez din fabrica lor e de trei ori mai productiv… asa ca autorii raportului au dreptate, din pacate…
Pingback: Startup Weekend Moldova « Artur Gurău
Sunt bucuroasa ca se organizeaza si la noi astfel de evenimente, keep up the good work
@condrat.
Pai invata cu un salariu mic (fac investitia in sine) si apoi pleaca la un salariu mai bun.
Asta si presupune capitalismul si relatiile de piata nu?
Pingback: Analiză complexă a live-urilor din Moldova » blogul lui eugen