Furt de conţinut în online-ul moldovenesc
Se pare că furtul de conţinut în online-ul moldovenesc intră în vogă sau a intrat (să mă corectaţi, vă rog)?! Angajezi, plăteşti, se face treabă şi cînd dai să culegi roada… te trezeşti cu grădina goală — ai fost furat! Aşaaa, deci criticăm şi ne plîngem pe cei care ne guvernează, că sunt nişte dobitoci ce trăiesc pe spatele nostru — ne fură şi se fac că plouă. În acelaşi timp, unii din cei care se plîng procedează la fel — trăiesc pe spatele altora, furînd şi comportîndu-se de parcă aşa şi trebuie să fie!
Generaţie nouă? Reformatoare? Viziuni noi? Noua medie? Poate că şi e o generaţie nouă în mediu nou, dar cu o mentalitate veche, care la fel ca predecesorii săi încearcă să construiască industrii avînd la bază furtul!
Nu trăim în colhoz, ce e al meu e al meu, e un lucru la care s-a muncit şi în care s-a investit, fie acel lucru un paragraf de articol, o imagine sau o secvenţă video. De aceea, urmăresc cu stupoare acţiunile anumitor redacţii, care clar ignoră termenii şi condiţiile de distribuţie a materialelor preluate de pe site. Dar e şi mai şocant! cum ele reacţionează în momentul în care sunt rugate frumos să respecte condiţiile de distribuţie: nu putem pune link; noi nu menţionăm sursa pentru că nu ne permite şeful; sau şi mai urît te ignoră continuînd să fure!
Libertate?! Drepturi?! De unde în p*%# mea, dacă însuşi cei care promovează aceste drepturi le încalcă grosolan.
Am încercat să rezolvăm pe cale paşnică, dar se pare că fără rezultat. Şi dacă cuvîntul bun nu merge atunci venim cu sabia?!
Actualizare: în articolul Anei: Media Made in Moldova veţi găsi exemple concrete.
subiectul este interesant, intradevar in moldova e mai greu sa faci bani din online. eu am incercat si mai incerc, dar singur e mai greu
Vitalie, am ris mult despre intentiile tale referitor la “mănăjerii şi admini” :))) , dar asta e adevarul ;)
Îi drept și ai scris.
iTineret?
Eugen, ce iTineret?!
Nu îmi dau seama despre ce e vorba.
avea tatniu, dumnezeu sa-l ierte, o vorba la tema asta: “no publicity – no prosperity”.
scurt, clar, si cuprinzator.
;)
Pingback: Pioneratul twitterului
Pingback: Pioneratul twitterului
Da, asta e bine. Insa am inteles ca Angello nu ofera deloc conditii privelegiate celor care initiaza proiecte finantate de ei iar Simpals ofera expertiza locala, pe cind un startup de succes are nevoie de expertiza si experienta internationala…
Artur, da ceea ce ai menționat e un neajuns clar. E nevoie de colaborare și de schimb de exeperiențe măcar cu vecinii. Am putea învăța multe lucruri interesante.
Pingback: Temă pentru acasă
Stiu ca e greu de acceptat dar din pacate este o discrepanta ft mare intre cererea de afaceri si calificare…sau mai explicit…persoanele care ies de pe bancile universitaii nu dispun de abilitatile necesare.
din pacate, noi nici la unskilled labor force nu prea facem fata… in discutii cu cei de la draexelmaer si lear, doua compaii care au creat cca 3000 de locuri de munca si o industrie care nu a existat in rm, se plangeau de faptul ca dupa ce ii invata pe moldoveni sa dea la strung, in trei luni astia lasa munca… 15 ani de stat la taraba in calea basarabiei au dus la pierderea culturii industriale… plus, cei de la lear corp spuneau ca muncitorul polonez din fabrica lor e de trei ori mai productiv… asa ca autorii raportului au dreptate, din pacate…
Pingback: Startup Weekend Moldova « Artur Gurău
Sunt bucuroasa ca se organizeaza si la noi astfel de evenimente, keep up the good work
@condrat.
Pai invata cu un salariu mic (fac investitia in sine) si apoi pleaca la un salariu mai bun.
Asta si presupune capitalismul si relatiile de piata nu?
Pingback: Analiză complexă a live-urilor din Moldova » blogul lui eugen