ComInfo în format nou, dar cu nărav vechi
Am ‘nimerit la press-conferinţa “Cominfo” întîmplător, nu aveam în plan să merg acolo, pentru că ştiam că nu am să aflu nimic nou. Dar, pînă la urma am ajuns la sediul Infotag, m-am înregistrat în lista mass-mediei, am luat loc în sala, m-am salutat cu dl Luchianiuc… sorry… deprinderi twittereşti ;)
S-a început cu discursul lui Arcadie Andronic, care a vorbit despre noul format al Cominfo, despre schimbările pe care le a suferit evenimentul în acest an şi despre aspiraţiile pe care le are pentru ediţia aceasta, fiind completat într-un moment dat de Sergiu Sîtnic, care a zis: “va fi foarte reuşit!” ;)) Un lucru cert, urmăriţi programul manifistărilor, care e supraîncărcat;)
Sergiu Sîtnic, e o persoană de la minister, el a vorbit despre care e atribuţia ministerului la acest eveniment şi despre săptămîna IT. O săptămînă ce va cuprinde un şir de evenimente, printre care e WebTop şi Condeiul jurnalistului in domeniul IT. Alte detalii despre săptămîna IT găsiţi pe pagina MDI, eu am încercat să găsesc acel articol pe care-l citisem odată, dar nu l-am găsit.
Au vorbit, au povestit şi erau foarte entuziasmaţi de ceea ce se va petrece, pînă cînd s-a ajuns la întrebări. Jurnaliştii au muţit, nu ştiau ce să întrebe – profesionişti ai dracului:)) A spart gheaţa, Eugen Frimu, care a pus 2 întrebări foarte bune, la care evident nu s-a răspuns în format scurt, clar şi cuprinzător, ci s-a mers pe ici pe colo. Era vorba de: prin ce se manifestă caracterul internaţional al evenimentului şi ce nou a adus noul format. Răspunsul, de fapt e unul simplu, nimic nou aceleaşi ţări participante şi puţin ce ar putea să intrige.
Văzînd apatia “profisioniştilor”, am dat o întrebare care mă frămîntă de mult timp: “O întrebare de ordin tehnic, pe parcursul evenimentului, forumului în special, va fi posibil de conectat la internet prin Wi-Fi?“, mă gîndeam la live blogging, mai ales că am văzut în program nişte teme interesante şi în general ar fi o experienţă bună, nu?!
Reacţia: am fo mîncat din priviri:) Aşa o impresie că le-a fost pusă cea mai stupidă întrebare din sesiune, şi nafig în genere la un eveniment destinat tehnologiilor informaţionale internet accesibil tuturor?! Tu şi Namaşco eşti prost?! De unde ai aşa idei năstruşnice?! Aşazăte! 2!:))
Observaţii
Sergiu Sîtnic a menţionat că “ComInfo este un brand de calitate superioară“, o fi oare el un brand de calitate superioară?! Ce argumente a avut la bază dl. Sîtnic cînd a afirmat acest lucru? Pagina nefuncţională a evenimentului în limba română şi engleză, scăderea metrilor pătraţi din 2001 încoace, prin urmare ignoranţa participanţilor sau pur şi simplu dorinţa de a impune acest statut evenimentului?!
“Scopul nostru nu sînt banii” a afirmat Arcadie Andronic, dar pînă la urmă unica informaţie pe care o găsim în versiunele română şi engleză este: taxa de participare;)
Nu pot înţelege de ce internetului îi este acordat aşa de puţin timp şi atenţie? Chiar tendinţele mondiale nu sînt clare??? Ehhh… asta e…
Concluzie
Noi facem parte din alt film şi nu avem loc în serialul lor. Sîntem departe unul de altul, interesele şi necesităţile noastre nu se intersectează.
Oricum, e ceva şi de laudă. Mă refer la extinderea Bussiness forumului şi includerea modulului Învăţămînt – Business şi Business – Studenţi.
Sper că vor reuşi să realizeze, măcar jumate din ceea ce s-au propus. Baftă!
subiectul este interesant, intradevar in moldova e mai greu sa faci bani din online. eu am incercat si mai incerc, dar singur e mai greu
Vitalie, am ris mult despre intentiile tale referitor la “mănăjerii şi admini” :))) , dar asta e adevarul ;)
Îi drept și ai scris.
iTineret?
Eugen, ce iTineret?!
Nu îmi dau seama despre ce e vorba.
avea tatniu, dumnezeu sa-l ierte, o vorba la tema asta: “no publicity – no prosperity”.
scurt, clar, si cuprinzator.
;)
Pingback: Pioneratul twitterului
Pingback: Pioneratul twitterului
Da, asta e bine. Insa am inteles ca Angello nu ofera deloc conditii privelegiate celor care initiaza proiecte finantate de ei iar Simpals ofera expertiza locala, pe cind un startup de succes are nevoie de expertiza si experienta internationala…
Artur, da ceea ce ai menționat e un neajuns clar. E nevoie de colaborare și de schimb de exeperiențe măcar cu vecinii. Am putea învăța multe lucruri interesante.
Pingback: Temă pentru acasă
Stiu ca e greu de acceptat dar din pacate este o discrepanta ft mare intre cererea de afaceri si calificare…sau mai explicit…persoanele care ies de pe bancile universitaii nu dispun de abilitatile necesare.
din pacate, noi nici la unskilled labor force nu prea facem fata… in discutii cu cei de la draexelmaer si lear, doua compaii care au creat cca 3000 de locuri de munca si o industrie care nu a existat in rm, se plangeau de faptul ca dupa ce ii invata pe moldoveni sa dea la strung, in trei luni astia lasa munca… 15 ani de stat la taraba in calea basarabiei au dus la pierderea culturii industriale… plus, cei de la lear corp spuneau ca muncitorul polonez din fabrica lor e de trei ori mai productiv… asa ca autorii raportului au dreptate, din pacate…
Pingback: Startup Weekend Moldova « Artur Gurău
Sunt bucuroasa ca se organizeaza si la noi astfel de evenimente, keep up the good work
@condrat.
Pai invata cu un salariu mic (fac investitia in sine) si apoi pleaca la un salariu mai bun.
Asta si presupune capitalismul si relatiile de piata nu?
Pingback: Analiză complexă a live-urilor din Moldova » blogul lui eugen