Flickr cenzurează

În internet apar tot mai multe cazuri de cenzură. A venit şi rîndul lui Flickr să se manifeste în acest sens, devinind subiectul nr.1 al discuţiilor utilizatorilor serviciilor de foto-hosting în ultima săptămînă.

Flickrhoo censors you

Mii de utilizatori sînt nemulţumiţi de activitatea companiei, care după introducerea filtrelor de conţinut în aplicaţie nu numai că a complicat navigarea, dar şi a încălcat dreptul la exprimare liberă a utilizatorilor din Hong Kong, Singapore, Korea şi Germania.

Utilizatorii au început să protesteze şi să ceară explicaţii de la conducerea acestui proiect, răspunsuri explicite însă nu au urmat.

Incidentul dat a schimbat mult atitudinea utilizatorilor fideli faţă de Flickr, care pe lîngă faptul că îşi cer banii înapoi, au început să migreze către servicii similare. În cîteva clipe “the best online photo management and sharing application in the world” a devenit promovatorul totalitarismului şi modului dictatorial de conducere, prin urmare duşmanul nr.1 al liberii exprimări.

P.S. În timp ce scriam acest post, navigam şi citeam prin flickr, serverul a “căzut”. Am crezut că este atac de hackeri, încercările de a găsi ceva informaţie despre un posibil atac nu au dat rezultate. Însă , după vreo 2 minute după ce site-ul şi-a revenit am găsit şi răspunsul “Sorry folks! Unfortunately, that was the result of a mistake in the push of a config file to all of the servers…“. Şi totuşi, dacă evenimentele vor evolua în acelaşi tempo nu este exclus un atac din partea hackerilor.

Un exemplu bun, cît de uşor poate fi distrusă reputaţia şi valoarea unui brand.

Also read...

Comments

  1. subiectul este interesant, intradevar in moldova e mai greu sa faci bani din online. eu am incercat si mai incerc, dar singur e mai greu

  2. Vitalie, am ris mult despre intentiile tale referitor la “mănăjerii şi admini” :))) , dar asta e adevarul ;)

  3. avea tatniu, dumnezeu sa-l ierte, o vorba la tema asta: “no publicity – no prosperity”.
    scurt, clar, si cuprinzator.
    ;)

  4. Pingback: Pioneratul twitterului

  5. Pingback: Pioneratul twitterului

  6. Da, asta e bine. Insa am inteles ca Angello nu ofera deloc conditii privelegiate celor care initiaza proiecte finantate de ei iar Simpals ofera expertiza locala, pe cind un startup de succes are nevoie de expertiza si experienta internationala…

  7. Artur, da ceea ce ai menționat e un neajuns clar. E nevoie de colaborare și de schimb de exeperiențe măcar cu vecinii. Am putea învăța multe lucruri interesante.

  8. Pingback: Temă pentru acasă

  9. Stiu ca e greu de acceptat dar din pacate este o discrepanta ft mare intre cererea de afaceri si calificare…sau mai explicit…persoanele care ies de pe bancile universitaii nu dispun de abilitatile necesare.

  10. din pacate, noi nici la unskilled labor force nu prea facem fata… in discutii cu cei de la draexelmaer si lear, doua compaii care au creat cca 3000 de locuri de munca si o industrie care nu a existat in rm, se plangeau de faptul ca dupa ce ii invata pe moldoveni sa dea la strung, in trei luni astia lasa munca… 15 ani de stat la taraba in calea basarabiei au dus la pierderea culturii industriale… plus, cei de la lear corp spuneau ca muncitorul polonez din fabrica lor e de trei ori mai productiv… asa ca autorii raportului au dreptate, din pacate…

  11. Pingback: Startup Weekend Moldova « Artur Gurău

  12. @condrat.
    Pai invata cu un salariu mic (fac investitia in sine) si apoi pleaca la un salariu mai bun.
    Asta si presupune capitalismul si relatiile de piata nu?

  13. Pingback: Analiză complexă a live-urilor din Moldova » blogul lui eugen

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.