De ce mi-am făcut blog?

Preiau ştafeta de la Mihai, şi am să încerc să dau nişte răspunsuri cît se poate de subiectiv-obiective la întrebarea “De ce mi-am făcut blog?”;)

Să fiu sincer, iniţial am făcut acest blog ca să public în el articole legate de activitatea mea profesională. Articole care necesită ceva timp şi atenţie, care printre altele nu sunt capodopere în domeniu;), ci pur şi simplu nişte lucruri utile şi observaţii legate în primul rînd de internetul moldovenesc şi îmbunătăţirea lui. Dar fiind exigent faţă de sine şi articolele proprii, ele nu au ajuns să fie publicate niciodată şi cel mai probabil că nici nu vor fi.

Un alt lucru, poate că mai important, este schimb de experienţă, să povestesc oamenilor ce am păţit şi de ce lucruri ei ar trebui să se ferească sau la ce ar fi bine să atragă atenţia. Şi respectiv să cunosc o altă perspectivă a lucrului despre care am scris de la cei ce citesc rîndurile date.

Necesitatea de a vorbi, este un alt factor care m-a făcut să încep să scriu, chiar luînd în consideraţie faptul că nu sunt expert în domeniul cela.
Consider că tăcerea este o trăsătură negativă a societăţii moldave, şi de multe ori ea se dovedeşte a fi de vină în mizeria care ne înconjoară.

Şi nu în ultimul rănd, o arhivă a intereselor personale – va fi interesant să citesc peste vreo 5 ani, despre ce lucruri am scris, ce gîndeam şi care a fost impactul lor;)

De ce ar fi bine să scrii şi tu?

Cunosc multe persoane interesante, care consider că trebuie să scrie, pentru că experienţa pe care o posedă ar fi de folos nu numai lor, ci şi celor din jur. Dar dintr-un motiv laic – nafig nado – ei nu fac acest lucru. Ceea ce reflecta clar stereotipul moldoveanului apatic. Un steriotip cu care trebuie de luptat.

Cu cît vor fi mai multe bloguri de “bun simţ” cu atît va fi mai bine, nu am să încep să enumăr facilităţile acestora, propun să le discutăm.
Eu, însă, am să mă limitez doar la constatarea că ceea ce are loc online poate să afecteze considerabil viaţa din offline.

Deci start&keep blogging…

Also read...

Comments

  1. subiectul este interesant, intradevar in moldova e mai greu sa faci bani din online. eu am incercat si mai incerc, dar singur e mai greu

  2. Vitalie, am ris mult despre intentiile tale referitor la “mănăjerii şi admini” :))) , dar asta e adevarul ;)

  3. avea tatniu, dumnezeu sa-l ierte, o vorba la tema asta: “no publicity – no prosperity”.
    scurt, clar, si cuprinzator.
    ;)

  4. Pingback: Pioneratul twitterului

  5. Pingback: Pioneratul twitterului

  6. Da, asta e bine. Insa am inteles ca Angello nu ofera deloc conditii privelegiate celor care initiaza proiecte finantate de ei iar Simpals ofera expertiza locala, pe cind un startup de succes are nevoie de expertiza si experienta internationala…

  7. Artur, da ceea ce ai menționat e un neajuns clar. E nevoie de colaborare și de schimb de exeperiențe măcar cu vecinii. Am putea învăța multe lucruri interesante.

  8. Pingback: Temă pentru acasă

  9. Stiu ca e greu de acceptat dar din pacate este o discrepanta ft mare intre cererea de afaceri si calificare…sau mai explicit…persoanele care ies de pe bancile universitaii nu dispun de abilitatile necesare.

  10. din pacate, noi nici la unskilled labor force nu prea facem fata… in discutii cu cei de la draexelmaer si lear, doua compaii care au creat cca 3000 de locuri de munca si o industrie care nu a existat in rm, se plangeau de faptul ca dupa ce ii invata pe moldoveni sa dea la strung, in trei luni astia lasa munca… 15 ani de stat la taraba in calea basarabiei au dus la pierderea culturii industriale… plus, cei de la lear corp spuneau ca muncitorul polonez din fabrica lor e de trei ori mai productiv… asa ca autorii raportului au dreptate, din pacate…

  11. Pingback: Startup Weekend Moldova « Artur Gurău

  12. @condrat.
    Pai invata cu un salariu mic (fac investitia in sine) si apoi pleaca la un salariu mai bun.
    Asta si presupune capitalismul si relatiile de piata nu?

  13. Pingback: Analiză complexă a live-urilor din Moldova » blogul lui eugen

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.