Americanii s-devină

Săptămîna aceasta mai nu am rămas fără domeniu. Depistarea erorii a fost o aventura întreagă în care am implicat mai mulţi prieteni de ai mei, specialişti în domeniu. Şi să fiu sincer e cam straşnic să vezi cum nimeni nu te poate ajuta, îndeosebi cînd suportul de la compania respectiva tace.

Gîndul mă ducea departe: Cineva mi-a furat domeniul? Dar poate a fost virusat blogul? Sau a căzut „hostu”? Poate că ISP-ul e devină?! etc. O mie de întrebări şi nici un răspuns. Şi aşa am stat o zi întreaga încercînd să reconfigurez parametrii domenului şi să găsesc o soluţie la ISP – nimic.

Şi după ce disperasem practic complet, am apelat la o altă tactică de căutare, şi din prima dată dau peste titlul: „RegisterFly loses credibility, terminated by ICANN”. Un articol din care am aflat că RegisterFly, compania prin intermediul căreia am procurat domeniul, a fost suspendată de ICANN.

În linii generale: RegisterFly este o companie de vînzare a domeniilor, hosting, soluţii e-comerce, etc., fondată în anul 2000 de către John Naruzewicz şi Kevin Medina.
Scandalul a început în luna Februarie 2007 cînd Naruzewicz l-a acuzat pe Medina că a folosit banii companiei pentru a-şi satisface modul său de viaţă exagerat de scump. Mai precis, 10.000$ pentru a achita chiria lunară a unui penthouse din Miami, 6.000$ pentru liposacţie şi 27.000$ pentru o „escortă personală”. În final Medina a fost concediat.
Dar, Kevin Medina nu s-a lăsat bătut şi l-a acuzat pe John Naruzewicz în procurarea mobilei Marocane în sumă de 60.000$. Pe 9 martie a avut loc o audienţă la curtea lor constituţională, care a decis să dea toate drepturile lui Medina. Aceste neînţelegeri din interiorul companiei au avut o influenţă negativă asupra nivelului serviciilor prestate clienţilor săi, nemulţumirile cărora au început să crească tot mai mult. Astfel, în 22 martie ICANN a anunţat că retrage acreditarea de înregistrare a domeniilor de la RegisterFly, din motive de „management confusion inside RegisterFly”, aşa asta la ei se numeşte;).

În februarie 2007 compania a fost registrant la 2mln de domenii şi avea 900.000 de utilizatori, astfel RegisterFly deţinea locul 15 în U.S la vînzări de domenii. Şi unul din aceste 2mln de domenii a fost al meu:(

Cel mai neplăcut în această situaţie e că nu am primit nici un aviz prin care să fiu anunţat de această situaţie, nici din partea celor care au greşit şi nici de la cei care au suspendat. Ca urmare a neştirii puteam să pierd controlul absolut asupra domeniului precum şi posibilitatea ulterioară de renovare.

ICANN încearcă să facă tot posibilul ca problema dată să fie soluţionată cît mai rapid şi efectiv, din păcate însă paşii întreprinşi nu au efectul scontat. Banii cheltuiţi pe tranzacţii şi domeniile pierdute în acelaşi proces, în multe cazuri se dovedesc a fi trecuţi în neştire pentru totdeauna. Apropo, cazul RegisterFly este unul fără precedente, de aceea problemele cu care se confruntă ICANN la moment sînt motivate şi de lipsa de experienţă în aplanare a astfel de situaţii.

Aşa că fiţi prudenţi cînd înregistraţi domeniile şi hostingul. Pentru că unele companii nu evită ocazia să profite pe bune de situaţia de acest gen şi puteţi să rămîneţi în pierderi triple.

Unicul sfat al meu în cazul dat ar fi: înregistraţi aceste servicii prin intermediul prestatorilor de servicii autohtoni, la ei măcar poţi ajunge fizic:)

Referinţe relevante

Also read...

Comments

  1. subiectul este interesant, intradevar in moldova e mai greu sa faci bani din online. eu am incercat si mai incerc, dar singur e mai greu

  2. Vitalie, am ris mult despre intentiile tale referitor la “mănăjerii şi admini” :))) , dar asta e adevarul ;)

  3. avea tatniu, dumnezeu sa-l ierte, o vorba la tema asta: “no publicity – no prosperity”.
    scurt, clar, si cuprinzator.
    ;)

  4. Pingback: Pioneratul twitterului

  5. Pingback: Pioneratul twitterului

  6. Da, asta e bine. Insa am inteles ca Angello nu ofera deloc conditii privelegiate celor care initiaza proiecte finantate de ei iar Simpals ofera expertiza locala, pe cind un startup de succes are nevoie de expertiza si experienta internationala…

  7. Artur, da ceea ce ai menționat e un neajuns clar. E nevoie de colaborare și de schimb de exeperiențe măcar cu vecinii. Am putea învăța multe lucruri interesante.

  8. Pingback: Temă pentru acasă

  9. Stiu ca e greu de acceptat dar din pacate este o discrepanta ft mare intre cererea de afaceri si calificare…sau mai explicit…persoanele care ies de pe bancile universitaii nu dispun de abilitatile necesare.

  10. din pacate, noi nici la unskilled labor force nu prea facem fata… in discutii cu cei de la draexelmaer si lear, doua compaii care au creat cca 3000 de locuri de munca si o industrie care nu a existat in rm, se plangeau de faptul ca dupa ce ii invata pe moldoveni sa dea la strung, in trei luni astia lasa munca… 15 ani de stat la taraba in calea basarabiei au dus la pierderea culturii industriale… plus, cei de la lear corp spuneau ca muncitorul polonez din fabrica lor e de trei ori mai productiv… asa ca autorii raportului au dreptate, din pacate…

  11. Pingback: Startup Weekend Moldova « Artur Gurău

  12. @condrat.
    Pai invata cu un salariu mic (fac investitia in sine) si apoi pleaca la un salariu mai bun.
    Asta si presupune capitalismul si relatiile de piata nu?

  13. Pingback: Analiză complexă a live-urilor din Moldova » blogul lui eugen

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.