Revenirea în WebTop

WebTop tot timpul a trezit reacţii controverse şi dezbateri aprige între participanţi şi organizatori. Dar cît de greu sau uşor nu a fost WebTop a ajuns la cea de a V-a ediţie, multe înainte. Presupun că nici în acest an nu vom scăpa de impresii indignate, dar acest fapt este un lucru inevitabil pentru moldnet.

Prima impresie

…. a fost una pozitivă, imediat se observă ca la acest site s-a lucrat. Este cu 3 capuri mai sus decît versiunea precedentă, ceea ce nu poate să nu influenţeze pozitiv imaginea generală a concursului.
Un pic confuză a părut la prima vedere navigarea pe site, dar care pînă la urmă se dovideşti a fi foarte bine structurată. Şi o bucurie mare a stîrnit faptul că conţinutul e la locul său şi cu diacritice:)

La un pas de dezamăgire

După ceva timp, în care haotic am hoinarit pe site, am început să observ unele neajunsuri fără de care, printre altele, nu poate să existe nici un site. Am să scriu doar despre unele, care deranjează cel mai tare.

Am să încep cu logoul, care în comparaţie cu celelalte elemente şi spaţiul care i-a fost alocat este prea mic. Trebuie să umbli puţin cu ochii pînă dai de el, mai ales la rezoluţii mari, ceea ce creează un disconfort vizual considerabil. Plus la asta, acest sentiment e susţinut şi de amplasarea „greşită” a meniului limbilor, care conform regulilor de utilizabilitate ar trebui să fie de partea dreapta.

O idee foarte buna mi se pare indicarea stării concursului, care la rîndul său este însoţită de o imagine. De exemplu, în prezent este etapa I (înregistrarea) — acestei etape îi corespunde imaginea din dreapta — mîini cu cererele întinse. Urmatorul pas va fi evaluarea, care va fi însoţită de o imagine corespunzătoare ş.a.m.d. Dar modul de prezentare a stărilor duce puţin în eroare. Eu spre exemplu iniţial am presupus că e un meniu inactiv, astfel am ajuns la concluzia că site-ul este în construcţie, ceea ce era total greşit.

Înainte de a trece la navigare aş vrea să amintesc că acest layout asemănă puţin cu cel de la Yes.md, nu afirm că este o plagiere, dar sigur că s-a lucrat „with that in mind”.

Navigarea, cum am mai spus este foarte bine structurată şi mai puţin de bine prezentată. Astfel meniul de nivelul doi, de la meniul pricipal, s-a lăsat puţin studiat, pentru că iniţial nu l-am observat, apoi nu l-am înţeles. Doar după vreo 3 clickuri am destins scopul lui.

Bara roza probabil că crează cele mai controverse impresii. În partea de sus „se lipeşte” cît de bine se poate, ca apoi în cea de jos să deranjeze cît de bine poate ochiul, în procesul de citire a conţinutului.

În general, însă, e bine.

Dar dezbaterile?

Dezbaterile despre care am scris la începutul articolului mai puţin ţineau de ceea cum arată site-ul WebTop, ci de faptul cum este organizat şi judecat.

Astfel, organizatorii au hotarît ca în acest an să fie mărită taxa de participare pentru unele categorii şi introdusă pentru altele. Taxa este de 300 lei, e mult sau puţin? Am să evit răspunsul la această întrebare, afirmând doar că e spre bine şi că ajunge să fie un concurs de cartier.

Dar problemă, cea mai dureroasă şi care permanent trezeşte cele mai mari nemulţumiri, nu a fost soluţionată: cine sunt judecătorii?

Vom trăi şi vom vedea…

Also read...

Comments

  1. subiectul este interesant, intradevar in moldova e mai greu sa faci bani din online. eu am incercat si mai incerc, dar singur e mai greu

  2. Vitalie, am ris mult despre intentiile tale referitor la “mănăjerii şi admini” :))) , dar asta e adevarul ;)

  3. avea tatniu, dumnezeu sa-l ierte, o vorba la tema asta: “no publicity – no prosperity”.
    scurt, clar, si cuprinzator.
    ;)

  4. Pingback: Pioneratul twitterului

  5. Pingback: Pioneratul twitterului

  6. Da, asta e bine. Insa am inteles ca Angello nu ofera deloc conditii privelegiate celor care initiaza proiecte finantate de ei iar Simpals ofera expertiza locala, pe cind un startup de succes are nevoie de expertiza si experienta internationala…

  7. Artur, da ceea ce ai menționat e un neajuns clar. E nevoie de colaborare și de schimb de exeperiențe măcar cu vecinii. Am putea învăța multe lucruri interesante.

  8. Pingback: Temă pentru acasă

  9. Stiu ca e greu de acceptat dar din pacate este o discrepanta ft mare intre cererea de afaceri si calificare…sau mai explicit…persoanele care ies de pe bancile universitaii nu dispun de abilitatile necesare.

  10. din pacate, noi nici la unskilled labor force nu prea facem fata… in discutii cu cei de la draexelmaer si lear, doua compaii care au creat cca 3000 de locuri de munca si o industrie care nu a existat in rm, se plangeau de faptul ca dupa ce ii invata pe moldoveni sa dea la strung, in trei luni astia lasa munca… 15 ani de stat la taraba in calea basarabiei au dus la pierderea culturii industriale… plus, cei de la lear corp spuneau ca muncitorul polonez din fabrica lor e de trei ori mai productiv… asa ca autorii raportului au dreptate, din pacate…

  11. Pingback: Startup Weekend Moldova « Artur Gurău

  12. @condrat.
    Pai invata cu un salariu mic (fac investitia in sine) si apoi pleaca la un salariu mai bun.
    Asta si presupune capitalismul si relatiile de piata nu?

  13. Pingback: Analiză complexă a live-urilor din Moldova » blogul lui eugen

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.